Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ερωτηματικά..

 http://www.youtube.com/watch?v=nrs6MbACpKA
Από μικρό παιδί προσπαθούσα να αναλύσω τον όρο ψυχή που άκουγα από μικρούς και μεγάλους..Ο καιρός περνούσε κανείς δεν με κάλυπτε,κανείς δεν μου έλεγε κάτι σαφή.Υποθέτω πως αυτό συνέβαινε διότι oύτε και εκείνοι ήξεραν,πιθανόν να βασάνιζαν και εκείνοι τότε τους εαυτούς τους επιχειρώντας να απαντήσουν στο ίδιο ερώτημα που πλήττει ως και τώρα εμένα.Τι είναι ψυχή?
 Επιστήμονες και φιλόσοφοι μας αναλύουν τι είναι,μάλλον και αυτοί πλέον έχουν πειστεί με τα λεγόμενα τους.Εμένα ούτε και αυτά τα μυαλά δεν με καλύπτουν..
 Για' μένα η ψυχή μοιάζει με μια φλόγα που τρεμοπαίζει,πασχίζει να μείνει αναμένει και παλεύει με τον αφηνιασμένο άνεμο!Γιατί η ψυχή είναι καυτή,ισχυρή,επιβλητική σαν τη φωτιά.Για' μένα η ψυχή μοιάζει μ' ένα μικρό κατακίτρινο τριαντάφυλλο στην κορυφή ενός λόφου,μισοξεριζωμένο αλλά τόσο επίμονο που δεν αφήνει τον άνεμο να το πάρει μαζί του!Διότι η ψυχή είναι πανέμορφη,λεπτεπίλεπτη,ευαίσθητη αλλά και αγκαθωτή,όποτε χρειαστεί,σαν ένα τριαντάφυλλο.Ποτέ όμως δεν βρίσκει ελευθερία και ανάπαυση αφού ο λεγόμενος άνεμος είναι πάντα εναντίον της..
Την ψυχή ποτέ κανείς δεν κατάφερε να την εγκλωβίσει.Η ψυχή έχει δημιουργηθεί για να ταξιδεύει,να βολτάρει σε θάλασσες και βουνά,να βρίσκει καταφύγιο σε μέρη που μόνο εκείνη γνωρίζει.Μέρη μαγικά,μέρη φανταστικά,μέρη σαγηνευτικά.
 Πολλοί είναι εκείνοι που επιθυμούν να έρθουν κοντά στη ψυχή.Εκείνο το οποίο για εμένα,τουλάχιστον,κοντεύει να αγγίξει την ψυχή είναι οι μελωδίες!Γίνονται ένα με την ψυχή,ταξιδεύουν μαζί σε μέρη απόμερα και μακρινά,μέρη μυστικά.Η ψυχή είναι απαλή σαν τις μελωδίες,μέσα από αυτές η ψυχή "χρωματίζεται",αποκτά ενδιαφέρον και έναν συνταξιδιώτη στα μακρινά ταξίδια της.. αφού μια φυλακισμένη και μοναχική ψυχή είναι νεκρή ψυχή!!

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα ,αν και λίγο δύσχρηστο το blog (από την αντίθεση γραμμάτων (κόκκινα πολύ μικρά ) με μαύρο φόντο ,έχει κάτι το μαγικό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή