Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

   Η ζωή είναι σαν το σκάκι,ποτέ δεν πρέπει να αφαιρεθείς από το παιχνίδι και να κάνεις λάθος βήμα.Είναι πολύ εύκολο να χάσεις την παρτίδα αν δεν είσαι προσεκτικός και γνώστης του δρόμου που διανύεις.Η σοφία είναι εκείνη που θα σε κρατήσει από το χέρι και θα σου φανερώσει τον δρόμο της νίκης.
   Η σοφία βρίσκεται παντού και πουθενά.Υπάρχει μόνο ανάμεσα στον δεσμό ενός άντρα και μιας γυναίκας.
Ο άντρας έχει αναλάβει να διαφυλάξει τον πλούτο της γνώσης.Ο πλούτος της γνώσης ανέκαθεν ήταν η δύναμη που διατηρούσε το σύμπαν στη θέση του και τα άστρα στη τροχιά τους.Κάθε γυναίκα,από την άλλη,έχει πάρει πάνω της κάτι πιο λεπτοφυές,πιο εύθραυστο,την μεταμόρφωση,την διπλωματικότητα.Χωρίς το οποίο ο πλούτος της γνώσης δεν έχει κανένα νόημα.
Όπως το χώμα έχει ανάγκη από το σπόρο και ο σπόρος έχει ανάγκη το χώμα και το ένα δεν έχει ουσία χώρια από το άλλο,έτσι ακριβώς είναι και η σχέση άντρα-γυναίκας.Όταν ο αρσενικός πλούτος της γνώσης ενωθεί με την γυναικεία μεγαλοφυΐα,"γεννιέται" η σοφία!
  Νομίζω,λοιπόν,πως επιβάλλεται να μπούμε έστω σε μία παρτίδα σκάκι,αφού είναι δυνατό να βγούμε από αυτήν κρατώντας το χρυσό κύπελλο στα χέρια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου